Salade van pastinaak met wilde rijst en granaatappel
Salade van pastinaak met wilde rijst en granaatappel

Salade

Salade van pastinaak met wilde rijst en granaatappel

  • Salade
  • 4 personen
  • 539 kcal / portie

Ingrediënten lijst

650 g pastinaak, geschild en in 5 cm grote stukken
3 el koolzaadolie
1,5 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2,5 tl korianderzaad gemalen
Zout en peper naar smaak
3 el sesamzaad
175 g wilde rijst
3 rode uien, in dunne ringen
2,5 el witte wijnazijn
4 el tahin
15 g verse munt, blaadjes grof gehakt
15 g verse koriander, grof gehakt
Pitten van een halve granaatappel

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de pastinaak met de helft van de olie, de kurkuma, gemalen koriander, wat peper en zout en het sesamzaad. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 30 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm de overige olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui samen met 4 eetlepels water. Kook de uien 10-15 minuten terwijl je af en toe roert totdat de uien helemaal zacht zijn. Zet nu het vuur hoger en voeg een grote eetlepel van de azijn toe; kook nog een paar minuten.
  5. Meng de witte tahin met de overige azijn en genoeg warm water om er een smeuïge dressing van te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de rijst af en meng met de uien en driekwart van de verse kruiden.
  7. Verdeel de rijst over 4 kommen en leg de pastinaak erbovenop. Garneer met de granaatappelpitjes, de rest van de kruiden en de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021