Salade
Salade primavera met gemberdressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 177 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • LENTESALADE:
- • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in partjes
- • 200 g edamame
- • 200 g bimi
- • 200 g peultjes
- • 2 kropjes little gem (bindsla), onderkant verwijderd en grof gehakt
- • Handje tuinkers
- • GEMBERDRESSING:
- • 4 el olijfolie
- • 2 el gembersap
- • 2 el sushia-zijn
- • 2 tl sesamolie
- • 2 tl honing of ahornsiroop
- • 1 tl chilisaus
BEreidings wijze
- Meng alle dressing-ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en blancheer hierin de peultjes en bimi, ieder apart, 2 minuten. Haal ze uit het water en spoel goed koud af. Doe hetzelfde met de edamame, maar dan 1 minuut.
- Verdeel de little gem over 4 borden en verdeel de peultjes, bimi, edamame en aardbeien erover. Besprenkel met 2 el van de dressing, garneer met tuinkers en serveer de rest van de dressing apart erbij.
Boodschappen lijst
- Aardbeien
3,59 200 Gram
- Bimi
3,79 200 Gram
removeadd product to cart - Bindsla (Little gem)
2,49 2 stuk
removeadd product to cart - Tuinkers
0,99 130 Gram
removeadd product to cart - Gembersap
3,39 200 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,65 250 ml
removeadd product to cart - Sesamolie
6,69 500 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Chilisaus
2,55 240 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!