Salade
Salade primavera met gemberdressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 177 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • LENTESALADE:
- • 250 g aardbeien, schoongemaakt en in partjes
- • 200 g edamame
- • 200 g bimi
- • 200 g peultjes
- • 2 kropjes little gem (bindsla), onderkant verwijderd en grof gehakt
- • Handje tuinkers
- • GEMBERDRESSING:
- • 4 el olijfolie
- • 2 el gembersap
- • 2 el sushia-zijn
- • 2 tl sesamolie
- • 2 tl honing of ahornsiroop
- • 1 tl chilisaus
BEreidings wijze
- Meng alle dressing-ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en blancheer hierin de peultjes en bimi, ieder apart, 2 minuten. Haal ze uit het water en spoel goed koud af. Doe hetzelfde met de edamame, maar dan 1 minuut.
- Verdeel de little gem over 4 borden en verdeel de peultjes, bimi, edamame en aardbeien erover. Besprenkel met 2 el van de dressing, garneer met tuinkers en serveer de rest van de dressing apart erbij.
Boodschappen lijst
- Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Bindsla (little gem)
2,29 2 stuks
removeadd product to cart - Tuinkers
1,09 130 Gram
removeadd product to cart - Gembersap
4,09 200 Ml
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!