Salade met aardbei, asperge en geitenkaas
Salade met aardbei, asperge en geitenkaas

Salade

Salade met aardbei, asperge en geitenkaas

  • Salade
  • 4 personen
  • 404 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g witte asperges, geschild
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
10 aardbeien, in partjes
3 little gem (bindsla), in reepjes
1 courgette, in lange dunne plakken
4 el hazelnoten, geroosterd
1 el zonnebloemolie
Zout & peper
DRESSING:
7 el zonnebloemolie
2 el witte wijnazijn
2 el dille of dragon (vers), fijngehakt
1½ el poedersuiker
1½ tl mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de plakken courgette met 1 eetlepel zonnebloemolie en leg ze in de grillpan; gril ca. 3 minuten per kant. Snijd de plakken in schuine stukken en bestrooi met zout en peper.
  2. Meng voor de dressing de dille (of dragon), witte wijnazijn, poedersuiker en mosterd in een maatbeker met de staafmixer door elkaar. Doe de zonnebloemolie er druppelsgewijs bij en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd linten van de geschilde asperges met een dunschiller.
  4. Meng in een grote saladekom de aspergelinten, aardbei, geitenkaas, gegrilde courgette en little gem en giet de dressing erover. Bestrooi met hazelnootjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.