Rustieke traybake met wintergroenten
Rustieke traybake met wintergroenten

Hoofdgerecht

Rustieke traybake met wintergroenten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 389 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 (ca. 500g) aardperen, goed gewassen en in partjes
3 pastinaken, geschild en in plakken
2 rode uien, gepeld en in parten
300g spruitjes, gehalveerd
2 tenen knoflook, geperst
4 takjes tijm (blaadjes afgerist)
1 knolselderij, geschild en in reepjes
10 stuks cherrytomaten
3 el olijfolie
zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Spreid alle groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met zout en peper.
  3. Rooster alles gaar in ca. 30 à 50 minuten en schep halverwege even om.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit lekker Weten winter 2026.