Soep
Romige aardpeer-linzensoep met dragon en mosterd
- • Soep
- • 4 personen
- • 353 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ l kruidenbouillon
- • 300 g aardperen, geschild en in blokjes
- • 200 g zwarte linzen
- • 100 ml witte wijn
- • 100 ml room
- • 15 g roomboter
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • ½ prei, in dunne halve ringen
- • Bosje dragon
- • 2 takjes tijm
- • 2 blaadjes laurier
- • 1 el mosterdzaad
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 tl komijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm een soeppan met het klontje boter. Fruit de sjalot en prei voor circa vijf minuten glazig.
- Ris de blaadjes dragon van de takjes. Bewaar de blaadjes voor later. Voeg na circa twee minuten mosterdzaad, kummel, laurier en tijm en takjes dragon toe.
- Voeg daarna de linzen en aardperen toe en blus het geheel af met de witte wijn. Laat de witte wijn aan de kook komen en voeg daarna de kruidenbouillon toe.
- Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Verwijder de takjes dragon, tijm en blaadjes laurier.
- Schep een 1/2 soeplepel linzen uit de soep en bewaar deze apart.
- Pureer de linzensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
- Hak ondertussen de dragon fijn. Meng deze door de slagroom en klop de slagroom met een handmixer op tot lobbige dikte.
- Serveer de soep met een eetlepel van de dragonroom er bovenop en garneer met wat extra takjes dragon en de hele linzen.
Boodschappen lijst
- Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Kruidenbouillonblokjes provençaalse kruiden
1,99 8 stuks
removeadd product to cart - Gele mosterdzaad
2,59 60 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Grillo Viognier
11,49 75 cl
removeadd product to cart - Beluga linzen
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Dragon
3,99 15 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Aardperen
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!