Hoofdgerecht
Rollade met spruitjes en koolsalade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kiprollade
- • 500 g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd
- • 100 ml sushiazijn
- • ½ rode kool, in dunne reepjes
- • 5 el yoghurt
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el olijfolie
- • 1 el rozemarijn, fijngehakt
- • Klein handje peterselie, gesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op hoog vuur en braad de rollade rondom aan. Leg hem daarna in een ovenschaal en gaar rustig verder in de oven, ca. 35 minuten.
- Spreid de spruitjes uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng de olijfolie en zout en peper erdoor en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Besprenkel de rode kool met de sushiazijn en laat een half uur marineren. Lek daarna uit in een zeef en schep in een schaal. Meng de yoghurt en de rozemarijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de rollade in mooie plakken en serveer met de spruitjes en rode kool. Bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Spruiten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Rode kool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Romige roeryoghurt
1,89 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,59 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!