Bakken
Rogge-ontbijtkoek
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g volkoren roggemeel
- • 200 g gedroogde abrikozen, geweld in een laagje water
- • 10 druppels stevia
- • 2 eieren
- • 6 el zonnebloempitten + extra ter decoratie
- • 1 volle el kokosmeel
- • 1 el kokosolie
- • 4 tl speculaaskruiden
- • 1 tl kaneel
- • ½ tl kardemom
- • Scheutje citroensap
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verwarm de gewelde abrikozen op een zacht vuurtje.
- Meng de kokosolie door de warme abrikozen en pureer ze daarna in de keukenmachine/staafmixer.
- Meng de rest van de ingrediënten door elkaar met 200 ml water met een handmixer en mix er de abrikozenpuree door.
- Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Bestrooi eventueel met zonnebloempitten. Bak de ontbijtkoek in ca. 45 minuten in de oven gaar.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Kokosmeel
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,59 35 Gram
removeadd product to cart - Volkoren roggemeel
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,99 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde abrikozen
5,29 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!