Bakken
Rogge-ontbijtkoek
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g volkoren roggemeel
- • 200 g gedroogde abrikozen, geweld in een laagje water
- • 10 druppels stevia
- • 2 eieren
- • 6 el zonnebloempitten + extra ter decoratie
- • 1 volle el kokosmeel
- • 1 el kokosolie
- • 4 tl speculaaskruiden
- • 1 tl kaneel
- • ½ tl kardemom
- • Scheutje citroensap
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Verwarm de gewelde abrikozen op een zacht vuurtje.
- Meng de kokosolie door de warme abrikozen en pureer ze daarna in de keukenmachine/staafmixer.
- Meng de rest van de ingrediënten door elkaar met 200 ml water met een handmixer en mix er de abrikozenpuree door.
- Schep het mengsel in een ingevet cakeblik. Bestrooi eventueel met zonnebloempitten. Bak de ontbijtkoek in ca. 45 minuten in de oven gaar.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,79 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,49 35 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
3,49 30 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!