Hoofdgerecht
Rodelinzen met pompoen curry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g rode linzen
- • ½ fles pompoen
- • 3 rode punt paprika's
- • 1 grote ui
- • 1 teentje knoflook
- • 1 blik gepelde tomaten
- • 200 ml kokosmelk
- • Currypasta
- • 1 rood pepertje
- • plakje verse gember
- • 1½ tl kardemompoeder
- • 1 tl korianderpoeder
- • verse koriander ter garnering
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Schil de lespompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes (ongeveer 2 bij 2 cm).
- Leg alle stukjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, kardemompoeder en korianderpoeder.
- Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. De pompoen moet net gaat worden maar niet heel erg zacht. Hij zal later namelijk nog even gekookt worden in de curry.
- Kook de linzen in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
- Verwijder de zaadlijsten van de punt paprika's en snijd ze in dunne ringen.
- Snipper de ui en de knoflook, snijd de gember fijn en fruit dit samen met de paprika ringen in een grote pan.
- Voeg currypasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor de aanbevolen hoeveelheid) en twee eetlepels water toe en fruit kort samen.
- Voeg de gepelde tomaten en de kokosmelk toe tot het een geheel wordt.
- Kook de rode linzen en de pompoen gedurende 5 minuten mee in de curry en garneer het gerecht met een handje verse koriander.
- Serveer met rijst of warm naambrood.
Boodschappen lijst
- Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,49 35 Gram
removeadd product to cart - Puntpaprika
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd 45 minuten Dit recept is afkomstig van Anne Tauber
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!