Rode linzenpasta met kip en spinazie
Rode linzenpasta met kip en spinazie

Hoofdgerecht

Rode linzenpasta met kip en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 788 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
Scheutje milde olijfolie + scheutje extra vergine Olijfolie
Ca. 1 el Italiaanse kruiden
300 g kipdijbeenfilet, in blokjes van 2 cm
2 pakken rode linzenpasta (500 g)
Zout en peper naar smaak
1 pak diepvriesspinazie, ontdooid en in een zeef uitgelekt
2 el pesto Genovese
1 potje zure room
2 el zongedroogde tomaten, grof gesneden
2 el zwarte olijven zonder pit, grof gesneden

BEreidings wijze

  1. Bak de sjalotjes met de knoflook in de milde olijfolie. Voeg de Italiaanse kruiden toe en de blokjes kip. Bak de kip gaar; af en toe omscheppen.
  2. Kook intussen de rode linzenpasta in ruim water met een beetje zout en olijfolie in ca. 5 minuten gaar. Giet de pasta af en sprenkel er wat extra vergine olijfolie over.
  3. Meng, zodra de kip gaar is, de spinazie, pesto en zure room door de kip en warm alles goed door in ca. 2 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Meng de pasta door de saus. Verdeel over 4 borden.
  5. Garneer met stukjes zongedroogde tomaat en olijven. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest