Hoofdgerecht
Rode linzenpasta met kip en spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 788 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g rode linzenpasta
- • 450 g spinazie (diepvries), ontdooid en in een zeef uitgelekt
- • 300 g kipdijbeenfilet, in blokjes van 2 cm
- • 125 g zure room
- • 3 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 el zwarte olijven zonder pit, grof gesneden
- • 2 el zongedroogde tomaten, grof gesneden
- • 2 el pesto Genovese
- • 1 el Italiaanse kruiden
- • Scheutje olijfolie + scheutje extra vierge olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak de sjalotjes met de knoflook in de milde olijfolie. Voeg de Italiaanse kruiden toe en de blokjes kip. Bak de kip gaar; af en toe omscheppen.
- Kook intussen de rode linzenpasta in ruim water met een beetje zout en olijfolie in ca. 5 minuten gaar. Giet de pasta af en sprenkel er wat extra vergine olijfolie over.
- Meng, zodra de kip gaar is, de spinazie, pesto en zure room door de kip en warm alles goed door in ca. 2 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
- Meng de pasta door de saus. Verdeel over 4 borden.
- Garneer met stukjes zongedroogde tomaat en olijven. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Pesto Genovese
3,79 130 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Zwarte kalamata olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Pesto alla Genovese
4,69 130 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!