Rode kool met appeltjes en koekkruiden
Rode kool met appeltjes en koekkruiden

Hoofdgerecht

Rode kool met appeltjes en koekkruiden

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 rode kool stronk, in repen
3 appels, geschild en in stukjes
50 g gedroogde abrikozen
2 el appelazijn
1 el gembersiroop
1 el honing
2-3 tl koekkruiden
1 tl gemalen kardemom
½ tl omega 3-6-9 olie

BEreidings wijze

  1. Breng de rodekoolrepen met de appel en abrikoos met een laagje water aan de kook.
  2. Voeg de koekkruiden, gembersiroop, kardemom, azijn en honing toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat azijn en/of honing toe.
  3. Besprenkel iedere portie rodekool aan tafel met een beetje omega 3-6-9-olie.

Boodschappen lijst

Tips

Recept van Rineke Dijkinga: weten van (h)eerlijk eten. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst.