Soep
Rode currysoep met garnalen, bimi en taugé
- • Soep
- • 2 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gepelde tomaten
- • 400 ml kokosmelk (blik)
- • 150 g bimi, gehalveerd en beetgaar gekookt
- • 50 g taugé
- • 1 doosje diepvriesgarnalen, ontdooid en drooggedept
- • 2 el gembersiroop
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el zwart sesamzaad
- • 1 el Thaise rode currypasta
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verhit op laag vuur 1 eetlepel olie in een kookpan en fruit hierin de currypasta ca. 2 minuten. Voeg de kokosmelk en gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Mix tot een soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met zout.
- Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olie bak hierin de garnalen kort, ca. 3 minuten. Zet het vuur uit en voeg de gembersiroop en sesamzaadjes toe.
- Verdeel de garnalen en bimi over 2 maaltijdsoepkommen en schep de soep erop, garneer met taugé.
Boodschappen lijst
- Taugé
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!