Risotto met venkel en zalm
Risotto met venkel en zalm

Hoofdgerecht

Risotto met venkel en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 401 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1000 - 1500 ml groentebouillon
400 g risottorijst
200 g gerookte zalm, in kleine stukjes
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
1 grote venkel, in reepjes
1 ui, gesniperd
2 el witte wijn
1½ el boter
1 el olijfolie
Handvol dille, fijngeneden
Handvol peterselie, kleingesneden

BEreidings wijze

  1. Blancheer de venkelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken in een zeef.
  2. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel tot de rijst heel heet is en de korrels glanzen.
  4. Giet de witte wijn en een scheut bouillon bij de rijst en roer tot vrijwel al het vocht geabsorbeerd is.
  5. Voeg opnieuw een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ca. 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
  6. Roer in de laatste minuut de venkel, zalm, rest van de boter, peterselie, Parmigiano en dille door de risotto. Garneer eventueel met extra takjes dille of venkelgroen en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer