Risotto met venkel, doperwten & geitenkaas
Risotto met venkel, doperwten & geitenkaas

Hoofdgerecht

Risotto met venkel, doperwten & geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 614 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g risottorijst
200 ml witte wijn
150 ml kookroom
100 g zachte geitenkaas, in stukjes verbrokkeld
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
100 g doperwten (liefst vers), gedopt
2 tenen knoflook, geperst
1 venkel, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje + 400 ml warm water
2 el olijfolie
2 el tijmblaadjes, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst en de venkel toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en 400ml warm water samen met het bouillonblokje en laat rustig aan de kook komen. Kook door en voeg, als het vocht bijna is opgenomen, nog 500ml water toe, samen met de doperwten. Laat rustig verder garen tot het vocht is opgenomen en de rijst net gaar is.
  2. Roer de room en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de zachte, verbrokkelde geitenkaas en eventueel extra gemalen peper.

Boodschappen lijst

Tips

De bijpassende Sauvignon Blanc is een Chileense wijn uit de Cassablanca Valley, waar de wind vanaf de oceaan voor de nodige verkoeling op de wijngaarden zorgt. Een wijn waar je tropisch fruit, perzik en citrusvruchten in ruikt en die goed combineert met geitenkaas, sushi of witte vis. Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.