Hoofdgerecht
Ravioli met salieboter
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 828 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • RAVIOLIDEEG:
- • 300 g bloem
- • 3 eieren
- • ¼ tl zout
- • VULLING:
- • 250 g ricotta
- • 200 g mozzarella, geraspt
- • 75 g Parmigiano Reggiano (parmezaan), geraspt + extra voor erover
- • 2 el verse tijmblaadjes
- • SALIEBOTER:
- • 125 g boter
- • 15 g verse salie, blaadjes afgerist
BEreidings wijze
- Meng de bloem en het zout en stort als een bergje op het aanrecht. Maak een kuil in het midden en breek hierin de eieren.
- Roer met een vork vanuit het midden steeds wat extra bloem door de eieren totdat je een dikke brij hebt. Kneed dan in 10 minuten tot een elastisch deeg. Verpak in bakpapier en laat 30 minuten rusten.
- Meng voor de vulling de ricotta, mozzarella, parmezaan en de tijm door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en maak de ravioli in porties: rol een stuk deeg uit (bewaar de rest afgedekt) op een bestoven werkblad, steek er rondjes uit en schep op de helft een theelepel vulling. Maak de ronden vochtig en leg de overige rondjes deeg erop. Druk voorzichtig aan en zorg dat er zo min mogelijk lucht in blijft. Bestuif met bloem en dek af terwijl je de rest van de ravioli maakt.
- Laat de boter rustig smelten in een koekenpan en voeg de salie toe. Blijf roeren en let op dat de boter niet gaat bruinen.
- Kook de ravioli in een grote pan gezouten water in ca. 4 minuten gaar. Test op gaarheid, giet af en laat goed uitlekken. Doe de ravioli bij de boter in de pan en meng er voorzichtig door.
- Verdeel over 4 borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!