Hoofdgerecht
Ramen met spicy jackfruit
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 253 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 400 ml jackfruit (blik), uitgelekt en fijngesneden
- • 250 g udon noedels
- • 150 g sprouty kiemen
- • 15 g gedroogde shiitake
- • 5 cm gember, in plakjes
- • 4 bosui, in dunne ringetjes
- • 2 tenen knoflook, geplet
- • 1 winterpeen, in dunne reepjes
- • ¼ rode kool, in dunne reepjes
- • 2 el furikake
- • 1 el zonnebloemolie
- • 1 el tahin
- • 2 tl shiro miso
- • 1 tl chilivlokken
BEreidings wijze
- Doe de groentebouillon met de knoflook, gember, miso, tahin en gedroogde shiitake in een pan en breng aan de kook. Zet laag en laat 10 minuten trekken.
- Bak intussen de jackfruit met de chilivlokken 5 minuten in de olie. Kook in een andere pan de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Giet de bouillon door een zeef en houd warm.
- Leg de noedels in 4 kommen en giet de bouillon erover. Verdeel de jackfruit, wortel, rode kool en kiemen over de kommen. Garneer met bosui en furikake.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Udon noedels
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde shiitake
4,39 20 Gram
removeadd product to cart - Furikake
5,99 100 Gram
removeadd product to cart - Shiro miso
8,49 250 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,29 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!