Ramen met spicy jackfruit
Ramen met spicy jackfruit

Hoofdgerecht

Ramen met spicy jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 253 kcal / portie

Ingrediënten lijst

groentebouillon 1 l
knoflook 2, geplet
gember 5 cm, in plakjes
shiro miso 2 tl
tahin 1 el
gedroogde shiitake 15 g
jackfruit 1 blik à 400 ml, uitgelekt en fijngesneden
chilivlokken 1 tl
zonnebloemolie 1 el
udon noedels 250 g (Terrasana)
winterpeen 1, in dunne reepjes
rodekool ¼, in dunne reepjes
kiemenmix ‘sprouty’ 150 g
bosui 4, in dunne ringetjes
furikake (sesam-zeewierstrooisel) 2 el (Terrasana)

BEreidings wijze

  1. Doe de groentebouillon met de knoflook, gember, miso, tahin en gedroogde shiitake in een pan en breng aan de kook. Zet laag en laat 10 minuten trekken.
  2. Bak intussen de jackfruit met de chilivlokken 5 minuten in de olie. Kook in een andere pan de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Giet de bouillon door een zeef en houd warm.
  4. Leg de noedels in 4 kommen en giet de bouillon erover. Verdeel de jackfruit, wortel, rode kool en kiemen over de kommen. Garneer met bosui en furikake.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest