Lunch
Ramen met kip
- • Lunch
- • 1 persoon
- • 336 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l kippenbouillon
- • 200 g mie noodles met ei
- • 150 g kipfilet, in kleine blokjes
- • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
- • 1 stengel citroengras
- • 8 el sojasaus
- • 6 el rijstazijn
- • 3 el sesamolie
BEreidings wijze
- Zet de bouillon op het vuur en breng aan de ook, draai het vuur uit en laat de citroengras stengel er een half uur in trekken. Haal de stengel er dan uit.
- breng de bouillon op smaak met rijstazijn en sojasaus.
- Bak de kip in andere pan met sesamolie bruin. Voeg de rode peper, knoflook en bosui toe en laat even meebakken. Blus af met de bouillon.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de noodles erdoor. Serveer de ramen in kommen zodra de noodles gaar zijn.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Een volle witte wijn met impressies van tropisch fruit, peer en banaan. De geconcentreerde smaak heeft een hint van honing met een verfrissend afdronk. Een volle wijn voor bij een gerecht met veel smaak.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!