Ramen met kip
Ramen met kip

Lunch

Ramen met kip

  • Lunch
  • 1 persoon
  • 336 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 liter kippenbouillon
200 g mie noodles met ei
150 g kipfilet, in kleine blokjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngesneden
1 stengel citroengras
8 el sojasaus
6 el rijstazijn
3 el sesamolie

BEreidings wijze

  1. Zet de bouillon op het vuur en breng aan de ook, draai het vuur uit en laat de citroengras stengel er een half uur in trekken. Haal de stengel er dan uit.
  2. breng de bouillon op smaak met rijstazijn en sojasaus.
  3. Bak de kip in andere pan met sesamolie bruin. Voeg de rode peper, knoflook en bosui toe en laat even meebakken. Blus af met de bouillon.
  4. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de noodles erdoor. Serveer de ramen in kommen zodra de noodles gaar zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Een volle witte wijn met impressies van tropisch fruit, peer en banaan. De geconcentreerde smaak heeft een hint van honing met een verfrissend afdronk. Een volle wijn voor bij een gerecht met veel smaak.