Hoofdgerecht
Raapstelentaart met ricotta en radijs
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 474 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g raapstelen, grof gesneden
- • 200 g ricotta
- • 100 g geraspte oude kaas
- • 10 radijsjes, in partjes
- • 2 eieren
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 4 el bieslook, gehakt
- • Zout & peper
- • Ook nodig: bakvorm van ca. 24 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap en leg deze over de bakvorm. Druk de bodem en de zijkanten goed aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik de bodem in met een vork. Bak blind in de oven voor ca. 15 minuten.
- Meng intussen voor de vulling de ricotta met de eieren en de bieslook en schep de stukjes radijs en de gesneden raapstelen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de vulling in de bladerdeegtaart en strooi de oude kaas erover. Bak de taart in de oven voor ca. 30 à 40 minuten.
Boodschappen lijst
- Raapstelen
2,19 1 stuks
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Pikante geraspte kaas
3,79 150 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!