Raapstelentaart met ricotta en radijs
Raapstelentaart met ricotta en radijs

Hoofdgerecht

Raapstelentaart met ricotta en radijs

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 474 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g raapstelen, grof gesneden
200 g ricotta
100 g geraspte oude kaas
10 radijsjes, in partjes
2 eieren
1 rol bladerdeeg (koelvers)
4 el bieslook, gehakt
Zout & peper
Ook nodig: bakvorm van ca. 24 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap en leg deze over de bakvorm. Druk de bodem en de zijkanten goed aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik de bodem in met een vork. Bak blind in de oven voor ca. 15 minuten.
  3. Meng intussen voor de vulling de ricotta met de eieren en de bieslook en schep de stukjes radijs en de gesneden raapstelen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de vulling in de bladerdeegtaart en strooi de oude kaas erover. Bak de taart in de oven voor ca. 30 à 40 minuten.

Boodschappen lijst

  • product
    Raapstelen

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Ricotta

    3,79 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Radijsjes

    1,89 1 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.