Hoofdgerecht
Raapstelenstamppot met grie en tomaat
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 535 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in kleine stukjes
- • 300 ml sojadrink
- • 100 g verse grie
- • 100 g pijnboompitten
- • 25 g zongedroogde tomaten (uit zakje), in reepjes
- • 2 bosjes raapstelen, gewassen, gedroogd en worteltjes eraf gesneden
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 tl olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen in ca. 15 minuten gaar.
- Rooster intussen in een theelepel olijfolie de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet opzij.
- Verwarm de melk met de geperste knoflook, peper en zout.
- Stamp de afgegoten aardappelen, giet de melk erbij en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
- Voeg de raapstelen toe en laat kort slinken terwijl je de stamppot omschept. Voeg de geitenkaas toe en meng er tot slot de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten door. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Raapstelen
2,19 1 stuks
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - RAW zongedroogde tomaten
3,89 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!