Hoofdgerecht
Quinoa goreng met tofu
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 369 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g stevige tofu, in kleine blokjes
- • 150 g quinoa
- • 150 g doperwten (diepvries), ontdooid
- • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 paksoi, in kleine stukjes
- • 1 winterpeen, in dunne schijfjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 pakje bamboe bami/nasi goreng
- • 3 el cashewnoten, geroosterd
- • 2 el olie
- • Handje koriander, gehakt
BEreidings wijze
- Doe de quinoa in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Kook de quinoa in 375 ml water in 15 minuten gaar op laag vuur met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur.
- Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de blokjes tofu 2-3 minuten, tot ze licht kleuren, Schep ze uit de wok en zet apart.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de ui, wortel en bleekselderij 1 minuut. Voeg de knoflook toe en na 30 seconden de paksoi en de doperwten. Bak nog 1-2 minuten.
- Bak de Bumbu in 1 eetlepel olie tot deze gaat geuren en voeg de tofu en de quinoa toe en laat alles al omscheppend nog 1 minuut doorwarmen.
- Serveer met de cashewnoten en koriander.
Boodschappen lijst
- Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,49 1 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Grauburgunder
12,29 75 cl
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Quinoa
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Mix voor Bami-Nasi Goreng
2,19 17 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
2,59 120 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip: Vom Berg Grauburgunder. Deze Duitse alleskunner is fantastisch bij Aziatische gerechten, door het kleine beetje restzoet dat de wijn bevat. Met ook iets aards in de geur in de vorm van vuursteen en gebrande noten.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!