Quinoa goreng met tofu
Quinoa goreng met tofu

Hoofdgerecht

Quinoa goreng met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 369 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g stevige tofu, in kleine blokjes
150 g quinoa
150 g doperwten (diepvries), ontdooid
2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 paksoi, in kleine stukjes
1 winterpeen, in dunne schijfjes
1 ui, gesnipperd
1 pakje bamboe bami/nasi goreng
3 el cashewnoten, geroosterd
2 el olie
Handje koriander, gehakt

BEreidings wijze

  1. Doe de quinoa in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken. Kook de quinoa in 375 ml water in 15 minuten gaar op laag vuur met het deksel op de pan. Haal de pan van het vuur.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak hierin de blokjes tofu 2-3 minuten, tot ze licht kleuren, Schep ze uit de wok en zet apart.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de ui, wortel en bleekselderij 1 minuut. Voeg de knoflook toe en na 30 seconden de paksoi en de doperwten. Bak nog 1-2 minuten.
  4. Bak de Bumbu in 1 eetlepel olie tot deze gaat geuren en voeg de tofu en de quinoa toe en laat alles al omscheppend nog 1 minuut doorwarmen.
  5. Serveer met de cashewnoten en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip: Vom Berg Grauburgunder. Deze Duitse alleskunner is fantastisch bij Aziatische gerechten, door het kleine beetje restzoet dat de wijn bevat. Met ook iets aards in de geur in de vorm van vuursteen en gebrande noten.