Pompoenrisotto
Pompoenrisotto

Hoofdgerecht

Pompoenrisotto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 472 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ l warme groentebouillon
300 g arborio risottorijst
100 ml witte wijn
50 g Parmigiano Reggiano, geraspt
2 sjalotten, gesnipperd
1 flespompoen, vruchtvlees in blokjes
4 el olijfolie
Handje peterselie, gehakt
1 tl tijmblaadjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Stoof de sjalotten en de rijst samen een paar minuten in de olijfolie. Blus af met witte wijn.
  2. Voeg langzaam zoveel warme bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan pas opnieuw een scheut bouillon toe; ga hiermee door gedurende 10 minuten en doe dan de pompoenblokjes en de tijm erbij.
  3. Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
  4. Roer de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met gehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Vervang de risottorijst door parelgort: door de ambachtelijke verwerking zijn veel voedingsstoffen behouden gebleven en krijg je onder meer het essentiële aminozuur tryptofaan binnen. Wijntip! Een zachte rode wijn die niet overheerst: dat is de Frapatto van Santa Teresa, erg fruitig met lichte kruidigheid. Licht koelen en hij komt nog beter tot zijn recht! Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.