Hoofdgerecht
Pompoenrisotto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 472 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ l warme groentebouillon
- • 300 g arborio risottorijst
- • 100 ml witte wijn
- • 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 1 flespompoen, vruchtvlees in blokjes
- • 4 el olijfolie
- • Handje peterselie, gehakt
- • 1 tl tijmblaadjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Stoof de sjalotten en de rijst samen een paar minuten in de olijfolie. Blus af met witte wijn.
- Voeg langzaam zoveel warme bouillon toe totdat de rijst net onder staat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan pas opnieuw een scheut bouillon toe; ga hiermee door gedurende 10 minuten en doe dan de pompoenblokjes en de tijm erbij.
- Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
- Roer de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met gehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Risottorijst arborio
4,39 500 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart - Frappato
11,49 75 cl
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
9,99 75 cl
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Vervang de risottorijst door parelgort: door de ambachtelijke verwerking zijn veel voedingsstoffen behouden gebleven en krijg je onder meer het essentiële aminozuur tryptofaan binnen. Wijntip! Een zachte rode wijn die niet overheerst: dat is de Frapatto van Santa Teresa, erg fruitig met lichte kruidigheid. Licht koelen en hij komt nog beter tot zijn recht! Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!