Pompoenijs met pecannoten
Pompoenijs met pecannoten

Dessert

Pompoenijs met pecannoten

  • Dessert
  • 4 personen
  • 435 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 ml amandeldrink
400 ml kokosmelk
225 g pompoenpuree (1 kleine pompoen)
120 ml ahornsiroop
65 g pecannoten
2 vanillestokjes, het merg
1 tl kaneel
½ tl gemalen gember
½ tl nootmuskaat
½ tl kruidnagel

BEreidings wijze

  1. Leg de pompoenhelften met de snijkant boven op aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat ca. 30 minuten roosteren. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder het vel (dat gaat nu gemakkelijk).
  2. Pureer 225 gram van het pompoenvruchtvlees met een staafmixer, vork of in de blender (gebruik de rest van de pompoen voor een ander gerecht).
  3. Meng de droge specerijen door elkaar. Open het blik kokosmelk en laat uitlekken in een zeef boven een kom (vocht scheiden van de room).
  4. Doe de pompoenpuree, de kokosroom, amandeldrink, ahornsiroop, vanillemerg en het specerijenmengsel in een blender. Pulseer tot een homogene massa.
  5. Schep het mengsel in een diepvriesbak en plaats in de koelkast. Geef het de tijd om goed af te koelen en de smaken te laten intrekken, minimaal 30 minuten.
  6. Rooster in de tussentijd de pecannoten kort in een droge koekenpan en hak ze fijn. Houd een beetje achter voor garnering.
  7. Met de ijsmachine: draai ijs van het pompoenmengsel. Volg hierbij de instructies van het apparaat. Voeg de gehakte noten pas toe als het ijs nog net vloeibaar is. Bewaar het ijs in de vriezer tot gebruik. Zonder ijsmachine: zet de bak met pompoenmengsel in de diepvries. Roer ieder half uur goed door om de ijskristallen te breken tot de massa de juiste substantie heeft (ca. 3 uur). Roer de pecannoten erdoor als het nog net vloeiblaar is. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden gehakte pecannnoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Feest