Pompoen-yoghurtbrood
Pompoen-yoghurtbrood

Bakken

Pompoen-yoghurtbrood

  • Bakken
  • 10 personen
  • 276 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250g pompoenblokjes
225g tarwebloem
150g volkoren tarwemeel
1 1/2 tl vijfkruidenpoeder
1 tl bakpoeder
zout flinke snuf
125g honing
150g volle yoghurt
2 eieren
65 ml zonnebloemolie
gemengde pitten en zaden, handvol

BEreidings wijze

  1. Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
  2. Giet af en stoom droog (terug op het vuur zetten). Maak er daarna met een staafmixer een gladde puree van
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Meng de bloem, het volkorenmeel, kruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie in een andere kom. Meng de twee kommen bij elkaar tot een mooi deeg.
  5. Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 a 60 minuten

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019