Hoofdgerecht
Pompoen-sinaasappelrisotto met hertenbiefstuk
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 623 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ l warme groentebouillon
- • 400 g butternut pompoenblokjes
- • 300 g risottorijst
- • 300 ml witte wijn
- • 300 g hertenbiefstuk
- • 60 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 sinaasappel, sap + rasp
- • 4 el pompoenpitjes, geroosterd in een droge koekenpan
- • 4 el plantaardige olie
- • 1 el boter
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 el van de olie in een ruime pan en fruit de sjalot en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee, blus daarna af met de witte wijn.
- Voeg een scheut warme bouillon toe, zoveel tot de rijst net onderstaat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan opnieuw een scheut bouillon toe. Ga hiermee door voor 10 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en het sap en rasp van de sinaasappel toe. Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren totdat de rijst beetgaar is.
- Roer de parmezaan en de boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de hertenbiefstukjes in de rest van de olie zoals op de verpakking staat vermeld en serveer met de risotto. Bestrooi met pompoenpitjes.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Runder Kogelbiefstuk
13,84 245 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Zeg je herfst, dan zeg je hert. Met deze pompoen-sinaasappelrisotto vormt het een perfecte match en dat geldt ook voor de amberkleurige herfstbock met lichte rooksmaak van Bombabock. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!