Pompoen-sinaasappelrisotto met hertenbiefstuk
Pompoen-sinaasappelrisotto met hertenbiefstuk

Hoofdgerecht

Pompoen-sinaasappelrisotto met hertenbiefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 623 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1½ l warme groentebouillon
400 g butternut pompoenblokjes
300 g risottorijst
300 ml witte wijn
300 g hertenbiefstuk
60 g Parmigiano Reggiano, geraspt
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 sinaasappel, sap + rasp
4 el pompoenpitjes, geroosterd in een droge koekenpan
4 el plantaardige olie
1 el boter
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 el van de olie in een ruime pan en fruit de sjalot en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee, blus daarna af met de witte wijn.
  2. Voeg een scheut warme bouillon toe, zoveel tot de rijst net onderstaat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan opnieuw een scheut bouillon toe. Ga hiermee door voor 10 minuten en voeg dan de pompoenblokjes en het sap en rasp van de sinaasappel toe. Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren totdat de rijst beetgaar is.
  3. Roer de parmezaan en de boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bereid de hertenbiefstukjes in de rest van de olie zoals op de verpakking staat vermeld en serveer met de risotto. Bestrooi met pompoenpitjes.

Boodschappen lijst

Tips

Zeg je herfst, dan zeg je hert. Met deze pompoen-sinaasappelrisotto vormt het een perfecte match en dat geldt ook voor de amberkleurige herfstbock met lichte rooksmaak van Bombabock. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.