Pizza van lijnzaaddeeg met tomaat en mozzarella
Pizza van lijnzaaddeeg met tomaat en mozzarella

Hoofdgerecht

Pizza van lijnzaaddeeg met tomaat en mozzarella

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 994 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor 1 pizza:
100 g volkorentarwemeel
1 zakje gedroogde gist
125 ml lauwwarme melk of plantaardige drink
150 g lijnzaadmeel
1 ei
60 g zachte boter
1 tl zout
Voor de topping:
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bol mozzarella, in plakjes, het vocht bewaard
2 el pesto
handje basilicumblaadjes

BEreidings wijze

  1. Meng het tarwemeel met de gist en de melk en laat dit op een warme plek 15-20 minuten rijzen.
  2. Voeg het lijnzaadmeel, het ei, de boter, het zout en een scheut mozzarellavocht toe en kneed goed. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Rol of duw het pizzadeeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een min of meer ronde plak en beleg hem met cherrytomaatjes, mozzarella en pesto.
  5. Bak de pizza ca. 20 minuten in de oven. Strooi in de laatste minuut basilicum erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! Purato Nero D'avola, een klassieke Italiaan bij een klassieke Italiaan! Deze sappige wijn heeft tonen van rijpe kersen en fijne specerijen die op haar manier perfect de smaak van tomaat naar voren laten komen.