Hoofdgerecht
Pizza van lijnzaaddeeg met tomaat en mozzarella
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 994 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Voor 1 pizza:
- • 100 g volkorentarwemeel
- • 1 zakje gedroogde gist
- • 125 ml lauwwarme melk of plantaardige drink
- • 150 g lijnzaadmeel
- • 1 ei
- • 60 g zachte boter
- • 1 tl zout
- • Voor de topping:
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 1 bol mozzarella, in plakjes, het vocht bewaard
- • 2 el pesto
- • handje basilicumblaadjes
BEreidings wijze
- Meng het tarwemeel met de gist en de melk en laat dit op een warme plek 15-20 minuten rijzen.
- Voeg het lijnzaadmeel, het ei, de boter, het zout en een scheut mozzarellavocht toe en kneed goed. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol of duw het pizzadeeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een min of meer ronde plak en beleg hem met cherrytomaatjes, mozzarella en pesto.
- Bak de pizza ca. 20 minuten in de oven. Strooi in de laatste minuut basilicum erover.
Boodschappen lijst
- Volkoren tarwemeel
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Volle melk
1,79 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Verse pesto basilicum
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Wild Wonders tomaatjes
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Nero d'Avola
8,49 750 Ml
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,09 7 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! Purato Nero D'avola, een klassieke Italiaan bij een klassieke Italiaan! Deze sappige wijn heeft tonen van rijpe kersen en fijne specerijen die op haar manier perfect de smaak van tomaat naar voren laten komen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!