Hoofdgerecht
Pizza met geroosterde bietjes en feta
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 verse rode bieten, gewassen en loof verwijderd
- • 2 kant-en-klare pizzabodems
- • 100 g feta of geitenkaas, verkruimeld
- • 4 el kruidenroomkaas
- • 2 el olijfolie
- • 2 el balsamicoazijn
- • ½ el bruine suiker of kokosbloesemsuiker
- • Handje verse kruiden, grofgesneden
- • Handje pijnboompitten, geroosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer de suiker, balsamicoazijn en olijfolie door elkaar en meng dit door de bietjes. Leg de bietjes in een ovenschaal, bestrooi
- met peper en zout en rooster ze in ± 40-60 minuten gaar (gaartijd hangt af van degrootte).
- Laat de bietjes uitlekken in een zeef en afkoelen. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Zet de oven op de juiste temperatuur voor de pizzabodems (check de verpakking).
- Bestrijk de bodems met de kruidenkaas, verdeel er de bietjes en de helft van de feta/geitenkaas over en bak af in de oven.
- Bestrooi met de rest van de feta, de kruiden en pijnboompitjes en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Pijnboompitten
6,19 80 Gram
removeadd product to cart - Griekse feta
4,29 150 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas knoflook-daslook
2,79 150 Gram
removeadd product to cart - Pizzabodems
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,69 275 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Voor 2 kleine pizza's Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!