Pizza met geroosterde bietjes en feta
Pizza met geroosterde bietjes en feta

Lunch

Pizza met geroosterde bietjes en feta

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

4 verse rode bieten, gewassen en loof verwijderd
2 kant-en-klare pizzabodems
100 g feta of geitenkaas, verkruimeld
4 el kruidenroomkaas
2 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
½ el bruine suiker of kokosbloesemsuiker
Handje verse kruiden, grofgesneden
Handje pijnboompitten, geroosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de suiker, balsamicoazijn en olijfolie door elkaar en meng dit door de bietjes. Leg de bietjes in een ovenschaal, bestrooi
  3. met peper en zout en rooster ze in ± 40-60 minuten gaar (gaartijd hangt af van degrootte).
  4. Laat de bietjes uitlekken in een zeef en afkoelen. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Zet de oven op de juiste temperatuur voor de pizzabodems (check de verpakking).
  6. Bestrijk de bodems met de kruidenkaas, verdeel er de bietjes en de helft van de feta/geitenkaas over en bak af in de oven.
  7. Bestrooi met de rest van de feta, de kruiden en pijnboompitjes en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 2 kleine pizza's Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst