Hoofdgerecht
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 421 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • bloemkool 1, in roosjes
- • kokosolie 2 el
- • rode peper 2, zaadlijsten eruit en in ringetjes
- • knoflook 2 tenen, fijngehakt
- • pinda´s 100 g, grof gehakt
- • peultjes 125 g, in flinterdunne reepjes
- • bospeen 125 g, in lucifers gesneden
- • courgette 1 kleintje, in lucifers gesneden
- • bosui 2, in dunne ringetjes
- • DRESSING:
- • pindakaas crunchy 90 g
- • plantaardige melkdrink naar keuze 80 ml
- • coconut aminos (sojavrije, hartige smaakmaker) 1 el
- • sambal 1 tl
- • ahornsiroop 2 tl
- • limoensap 2 el
BEreidings wijze
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal geheel.
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe dit eventueel in delen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode peper en de knoflook 1 minuut, voeg ¾ van de pinda’s toe en bak 1 minuut mee. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog eens 4 minuten.
- Verdeel de bloemkoolrijst over kommen en garneer met de reepjes peul, bospeen, courgette en de ringetjes bosui.
- Serveer met de pindadressing en de overgebleven pinda’s.
Boodschappen lijst
- Bospeen
3,59 1 stuk
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
9,19 250 ML
removeadd product to cart - Pindakaas crunchy
4,39 350 Gram
removeadd product to cart - Gezouten pinda's
2,89 200 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,99 500 Ml
removeadd product to cart - Limoensap
2,09 200 Ml
removeadd product to cart - Haverdrink
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Coconut aminos
9,99 237 Gram
ONLINE UITVERKOCHT
- Courgette
3,99 2 stuk
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!