Pittige bloemkoolrijst met pindadressing
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing

Hoofdgerecht

Pittige bloemkoolrijst met pindadressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 421 kcal / portie

Ingrediënten lijst

bloemkool 1, in roosjes
kokosolie 2 el
rode peper 2, zaadlijsten eruit en in ringetjes
knoflook 2 tenen, fijngehakt
pinda´s 100 g, grof gehakt
peultjes 125 g, in flinterdunne reepjes
bospeen 125 g, in lucifers gesneden
courgette 1 kleintje, in lucifers gesneden
bosui 2, in dunne ringetjes
DRESSING:
pindakaas crunchy 90 g
plantaardige melkdrink naar keuze 80 ml
coconut aminos (sojavrije, hartige smaakmaker) 1 el
sambal 1 tl
ahornsiroop 2 tl
limoensap 2 el

BEreidings wijze

  1. Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal geheel.
  2. Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe dit eventueel in delen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode peper en de knoflook 1 minuut, voeg ¾ van de pinda’s toe en bak 1 minuut mee. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog eens 4 minuten.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over kommen en garneer met de reepjes peul, bospeen, courgette en de ringetjes bosui.
  5. Serveer met de pindadressing en de overgebleven pinda’s.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer