Hoofdgerecht
Pittige bloemkoolrijst met pindadressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 421 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g bospeen, in lucifers gesneden
- • 125 g peultjes, in flinterdunne reepjes
- • 100 g pinda's, grof gehakt
- • 2 bosui, in dunne ringetjes
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes gesneden
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 courgette, in lucifers gesneden
- • 2 el kokosolie
- • DRESSING:
- • 90 g pindakaas crunchy
- • 80 ml plantaardige drink
- • 2 el limoensap
- • 1 el coconut aminos
- • 2 tl ahornsiroop
- • 1 tl sambal
BEreidings wijze
- Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een egaal geheel.
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe dit eventueel in delen.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode peper en de knoflook 1 minuut, voeg ¾ van de pinda’s toe en bak 1 minuut mee. Doe de gemalen bloemkool erbij en bak nog eens 4 minuten.
- Verdeel de bloemkoolrijst over kommen en garneer met de reepjes peul, bospeen, courgette en de ringetjes bosui.
- Serveer met de pindadressing en de overgebleven pinda’s.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
9,29 250 Ml
removeadd product to cart - Pindakaas crunchy
4,89 350 Gram
removeadd product to cart - Gezouten pinda's
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Limoensap
2,49 200 Ml
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!