Hoofdgerecht
Pikante pasta recept met kikkererwten en seitan
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g penne
- • 400 g seitan in teriyaki saus
- • 250 g rucola
- • 200 g cashewnoten
- • 100 à 250 ml water
- • 1 blik kikkererwten
- • 1 rode peper
- • Fleur de Sel
- • Peper
BEreidings wijze
- Giet het blik kikkererwten uit en spoel de erwten af. Was de rucola en hak de chili fijn. Wanneer je niet van pikant houdt verwijder je beter eerst de zaadjes van de chili.
- Laat een beetje olijfolie warm worden in een pan en rooster hier kort de fijngehakte chili in. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en roer alles kort door elkaar. Voeg vervolgens de seitan aan de pan toe en roer opnieuw alles goed om. Zet het vuur nu wat lager en voeg de gewassen rucola toe. Laat deze kort meestoven, terwijl je de gepelde cashewnoten met een beetje water in de mixer tot room verwerkt en aan de saus toevoegt. Breng de saus zelf daarna met fleur de sel en peper op smaak en laat het geheel enige tijd trekken.
- Kook de pasta vervolgens al dente in rijkelijk gezouten water en voeg deze bij de saus. Zet alles daarna opnieuw op het vuur en roer het geheel goed door. Serveer het eindresultaat ten slotte bestrooid met wat geroosterde en ruw gehakte cashewnoten.
Boodschappen lijst
- Fleur de Sel
7,99 120 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
2,99 120 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,69 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!