Hoofdgerecht
Pastaschotel met bloemkool, seitan en champignonroom
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g penne
- • 250 g champignons
- • 200 ml haver cuisine
- • 150 g seitan
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 sneetjes zuurdesembrood
- • 1 ui
- • 1 kleine bloemkool
- • ½ citroen
- • 3 el walnootolie
- • Verse nootmuskaat
BEreidings wijze
- Snipper de ui en de knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes eraf, houd deze apart. Snijd de champignons in partjes.
- Stoof de ui en de knoflook glazig in een weinig walnoot olie en voeg de champignonsteeltjes toe. Laat even meestoven en voeg vervolgens de haverroom toe.
- Laat 10 minuten zachtjes sudderen, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap en mix de saus glad in een blender of met een staafmixer.
- Snijd de seitansteak in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in een scheutje olijfolie en houd ze apart. Bak de seitanblokjes en de champignons goudbruin in een scheutje olijfolie.
- Gaar de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de penne met de bloemkool, seitan en champignons en doe alles in een ovenschaal. Overgiet het geheel met de saus.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het zuurdesembrood in kleine blokjes en verdeel ze over de schaal.
- Zet de ovenschotel circa 20 minuten in de oven en serveer met een frisse salade.
Boodschappen lijst
- Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Nootmuskaat
5,59 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Bertyn
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!