Pastaschotel met bloemkool, seitan en champignonroom
Pastaschotel met bloemkool, seitan en champignonroom

Hoofdgerecht

Pastaschotel met bloemkool, seitan en champignonroom

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 ui
3 teentjes knoflook
250 g champignons
3 el walnootolie
200 ml haverroom
nootmuskaat, vers
1/2 citroen
150 g seitansteak
1 kleine bloemkool
300 g penne
2 sneetjes zuurdesembrood

BEreidings wijze

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes eraf, houd deze apart. Snijd de champignons in partjes.
  2. Stoof de ui en de knoflook glazig in een weinig walnoot olie en voeg de champignonsteeltjes toe. Laat even meestoven en voeg vervolgens de haverroom toe.
  3. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap en mix de saus glad in een blender of met een staafmixer.
  4. Snijd de seitansteak in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in een scheutje olijfolie en houd ze apart. Bak de seitanblokjes en de champignons goudbruin in een scheutje olijfolie.
  5. Gaar de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Meng de penne met de bloemkool, seitan en champignons en doe alles in een ovenschaal. Overgiet het geheel met de saus.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het zuurdesembrood in kleine blokjes en verdeel ze over de schaal.
  8. Zet de ovenschotel circa 20 minuten in de oven en serveer met een frisse salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Bertyn