Pasta peperonata
Pasta peperonata

Hoofdgerecht

Pasta peperonata

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g tomaten
340 g pasta
70 g tomatenpuree
3 teentjes knoflook
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 ui
1 rode peper
4 el olie
2 el azijn
1 el honing
Handje Parmezaanse kaas
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de steel en de zaadlijsten. Was de paprikahelften goed en snijd ze in lange repen van 1 - 2 cm breed. Was de tomaten en snijd ze klein. Snijd de rode peper in flinterdunne reepjes. (Hou je niet van pittig? Verwijder dan de zaadlijsten). Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak ui, rode peper en paprika’s gedurende 10 minuten tot ze zacht worden en wat kleur krijgen. Schep of schud regelmatig om.
  3. Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree, de geperste knoflook en de tomaten toe. Vul het tomatenblikje twee keer met water en blus hiermee af.
  4. Voeg de azijn en de honing toe en laat de peperonata met de deksel op de pan tenminste 20 minuten op een laag vuur stoven tot de paprika’s zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt.
  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verdeel de pasta over de borden met een flinke schep peperonata. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en garneer eventueel met een paar basilicumblaadjes.

Boodschappen lijst