Hoofdgerecht
Pasta met venkelsalami, tomaat en rucola
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 696 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne (of andere korte pasta)
- • 100 g (kruiden)roomkaas
- • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 80 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 75 g rucola
- • 70 g venkelsalami, in repen
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 4 el pitloze kalamata olijven, in ringen
- • 2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de cherrytomaatjes toe, gaar ze ca. 5 minuten en doe de roomkaas erbij. Roer goed door en zet het vuur laag.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de roomsaus.
- Schep de olijven erdoor en de venkelsalami en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met rucola, pijnboompitten en parmezaan.
Boodschappen lijst
- Volkoren penne
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,49 150 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Salami Milano
7,49 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pitloze kalamata olijven
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!