Pasta met venkelsalami, tomaat en rucola
Pasta met venkelsalami, tomaat en rucola

Hoofdgerecht

Pasta met venkelsalami, tomaat en rucola

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 696 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g penne (of andere korte pasta)
100 g (kruiden)roomkaas
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
80 g Parmigiano Reggiano, geraspt
75 g rucola
70 g venkelsalami, in repen
2 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
4 el pitloze kalamata olijven, in ringen
2 el pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de cherrytomaatjes toe, gaar ze ca. 5 minuten en doe de roomkaas erbij. Roer goed door en zet het vuur laag.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de roomsaus.
  3. Schep de olijven erdoor en de venkelsalami en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met rucola, pijnboompitten en parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.