Pasta met groene pompoen en rozemarijn
Pasta met groene pompoen en rozemarijn

Hoofdgerecht

Pasta met groene pompoen en rozemarijn

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 473 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 el olijfolie
2 takjes verse rozemarijn, naaldjes afgerist
400 g pasta, bijvoorbeeld penne van spelt of spaghetti van kamut
1 groene pompoen, geschild en vruchtvlees in kleine blokjes gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
250 ml soja cuisine (of room)
ca. 90 g rauwe ham, in reepjes
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de rozemarijnnaaldjes toe en bak al roerend goudbruin (1-2 minuten). Schep eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak intussen de pompoenblokjes met de knoflook al sudderend in de pan met olie, ca. 5 minuten, of tot de pompoen gaar is. Af en toe roeren. Voeg de (soja)room toe en verwarm.
  4. Breng de pompoen op smaak met zout en peper en meng door de afgegoten pasta, samen met de rauwe ham en de helft van de parmezaan. Bestrooi met de rozemarijn en serveer meteen. Geef de rest van de parmezaan er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst