Hoofdgerecht
Pasta met bimi en cherrytomaatjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 603 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 200 g Bimi®, eventueel in stukjes
- • 100 g bloemkool, in roosjes
- • 100 g roomkaas (of vegan variant)
- • 50-100 g ontbijtspek (of vegan baconreepjes)
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el tijmblaadjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak het spek uit in de oven of bakpan. Oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg het ontbijtspek los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het goudbruin en krokant in ca. 15 à 20 minuten. Pan: leg de plakjes spek los in een droge bakpan en bak ze rustig uit op laag vuur. Leg de plakjes daarna op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.
- Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout. Kook hierin de bimi en bloemkool beetgaar in ca. 3 à 5 minuten. Schep uit de pan met een schuimspaan. Kook daarna de pasta beetgaar in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de roomkaas, bimi, bloemkool, tijm en cherrytomaatjes toe en roer goed door. Schep er vervolgens de afgegoten pasta door, verwarm nog even goed en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden en garneer met het krokante spek.
Boodschappen lijst
- Ontbijtspek
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,99 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!