Pasta met bimi en cherrytomaatjes
Pasta met bimi en cherrytomaatjes

Hoofdgerecht

Pasta met bimi en cherrytomaatjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 603 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g penne
250 g cherrytomaatjes
200 g Bimi®, eventueel in stukjes
100 g bloemkool, in roosjes
100 g roomkaas (of vegan variant)
50-100 g ontbijtspek (of vegan baconreepjes)
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
1 el tijmblaadjes
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak het spek uit in de oven of bakpan. Oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg het ontbijtspek los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het goudbruin en krokant in ca. 15 à 20 minuten. Pan: leg de plakjes spek los in een droge bakpan en bak ze rustig uit op laag vuur. Leg de plakjes daarna op keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.
  2. Breng intussen een ruime pan water aan de kook met zout. Kook hierin de bimi en bloemkool beetgaar in ca. 3 à 5 minuten. Schep uit de pan met een schuimspaan. Kook daarna de pasta beetgaar in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig in ca. 3 minuten. Voeg de roomkaas, bimi, bloemkool, tijm en cherrytomaatjes toe en roer goed door. Schep er vervolgens de afgegoten pasta door, verwarm nog even goed en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel over 4 borden en garneer met het krokante spek.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024