Salade
Panzanella: Toscaanse broodsalade
- • Salade
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • Ca. 4 sneetjes (oud) brood, in grove blokken
- • Scheutje olijfolie
- • 4 tomaten, in stukken
- • 1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
- • ½ komkommer, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • klein handje basilicum, grof gesneden
- • 2 el kappertjes
- • Voor de dressing:
- • 6 el olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 el balsamicoazijn
BEreidings wijze
- Besprenkel de broodblokjes aan alle kanten goed met olijfolie. Rooster ze in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
- Klop intussen een dressing van de olie en de azijnen.
- Vermeng het brood met de rest van de ingrediënten en de dressing en laat minstens een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep voor het serveren nog eens door.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Kappertjes
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!