Bakken
Pannenkoek met kiwi, pruim en ananas
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g ananas, in stukjes
- • 200 g pruimen
- • 200 ml crème fraîche
- • 125 ml melk
- • 70 gr speltmeel
- • 30 g boter, gesmolten
- • 3 eieren
- • 2 kiwi's
- • ½ tl merg van een vanillestokje
- • ½ tl sinaasappelrasp
- • Mespuntje zout
- • Ook nodig: muffinbakblik
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik in.
- Klop de melk, eieren, boter, het zout, vanillemerg en desgewenst de sinaasappelrasp in een kom. Voeg het meel toe en klop alles tot een glad beslag zonder klontjes. Vul de holtes van het muffinblik voor de helft met beslag. Bak de muffins 15 minuten in de oven.
- Snijd de pruimen, ananas en kiwi’s in mooie stukjes. Bak de stukjes ananas in een droge antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn. (zonder olie of boter)
- Als je de muffins uit de oven haalt, zullen ze een beetje inzakken. Laat ze even afkoelen in het muffinblik.
- Serveer de muffins; creme fraiche, pruimen, kiwi’s en de ananas. Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken.
Boodschappen lijst
- Volkoren speltmeel
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,59 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Sinaasappelrasp
1,39 9 Gram
- Kiwi
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
9,29 2 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!