Palmkoolpannenkoekjes met miso
Palmkoolpannenkoekjes met miso

Lunch

Palmkoolpannenkoekjes met miso

  • Lunch
  • 4 personen
  • 354 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 palmkoolbladeren
1 ei
25 ml + 175 ml water
100 g + 75 g tarwebloem
2 el Hatcho miso strong
2 el furikake + extra om te garneren
2 el witte tahin, om te garneren
scheutje plantaardige olie, om in te bakken
zoete chilisaus, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Snijd de palmkoolbladeren eventueel bij zodat ze op de borden passen en snijd het onderste harde stukje eraf.
  2. Roer de miso los met de 25ml water in een schaaltje en voeg vervolgens de 175ml water toe. Meng goed door. Zeef de 100g tarwebloem in een grote kom en giet het misowater er al roerend met een garde bij. Mix tot er geen klontjes meer zijn. Voeg het ei en 2 eetlepels furikake toe en meng goed.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg 2 bladeren palmkool in de pan. Bak in 1-2 minuten rondom goudbruin. Herhaal met de rest van de bladeren. Laat de bladeren afkoelen op een bord.
  4. Verdeel de 75g tarwebloem over een groot bord. Druk de palmkoolbladeren aan beide kanten in de bloem zodat ze helemaal bedekt zijn (eventueel overgebleven bloem kan gewoon terug in zak of pot).
  5. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de gebakken palmkoolbladeren door het miso-mengsel en leg ze met aanhangend mengsel direct in de pan. Bak in ca. 2 minuten rondom goudbruin. Herhaal met de rest.
  6. Leg op elk bord 2 palmkoolpannenkoekjes. Drizzle er wat tahin over en garneer met extra furikake. Serveer met zoete chilisaus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025