Lunch
Palmkoolpannenkoekjes met miso
- • Lunch
- • 4 personen
- • 354 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 palmkoolbladeren
- • 1 ei
- • 25 ml + 175 ml water
- • 100 g + 75 g tarwebloem
- • 2 el Hatcho miso strong
- • 2 el furikake + extra om te garneren
- • 2 el witte tahin, om te garneren
- • scheutje plantaardige olie, om in te bakken
- • zoete chilisaus, voor erbij
BEreidings wijze
- Snijd de palmkoolbladeren eventueel bij zodat ze op de borden passen en snijd het onderste harde stukje eraf.
- Roer de miso los met de 25ml water in een schaaltje en voeg vervolgens de 175ml water toe. Meng goed door. Zeef de 100g tarwebloem in een grote kom en giet het misowater er al roerend met een garde bij. Mix tot er geen klontjes meer zijn. Voeg het ei en 2 eetlepels furikake toe en meng goed.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg 2 bladeren palmkool in de pan. Bak in 1-2 minuten rondom goudbruin. Herhaal met de rest van de bladeren. Laat de bladeren afkoelen op een bord.
- Verdeel de 75g tarwebloem over een groot bord. Druk de palmkoolbladeren aan beide kanten in de bloem zodat ze helemaal bedekt zijn (eventueel overgebleven bloem kan gewoon terug in zak of pot).
- Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de gebakken palmkoolbladeren door het miso-mengsel en leg ze met aanhangend mengsel direct in de pan. Bak in ca. 2 minuten rondom goudbruin. Herhaal met de rest.
- Leg op elk bord 2 palmkoolpannenkoekjes. Drizzle er wat tahin over en garneer met extra furikake. Serveer met zoete chilisaus.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Hatcho miso strong
7,59 300 Gram
removeadd product to cart - Furikake
5,99 100 Gram
removeadd product to cart - Witte tahin
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!