Hoofdgerecht
Palmkool-saffraanrisotto met gebakken kippendijen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 720 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400g kippendijen
- • 150ml kookroom
- • 100g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 3 el olijfolie
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 300g risottorijst
- • ca. 6 bladen palmkool (cavolo nero), dikke nerf eruit gesneden en blad fijngehakt (of gebruik kant en klaar gesneden palmkool uit een zak)
- • 200ml witte wijn
- • 1 groentebouillonblokje
- • ca. 900ml water, warm
- • Pinch (ca. 10 draadjes) saffraan
- • zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst en palmkool toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en voeg 400ml warm water toe, samen met het bouillonblokje en de saffraan. Laat rustig koken.
- Voeg, zodra het vocht bijna is opgenomen, steeds scheut voor scheut nog in totaal ca. 500ml warm water toe en laat opnemen door de rijst (misschien heb je niet alles nodig), tot de rijst (beet)gaar is en het meeste vocht is opgenomen.
- Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de kippendijen goudbruin en gaar in ca. 6–8 minuten per kant.
- Verdeel de risotto en de kippendijen over 4 borden en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Cuisine soja
1,39 200 ml
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,79 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Cavolo nero (palmkool)
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Sauvignon Verdejo
4,79 75 cl
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Saffraandraadjes
6,99 0.5 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!










