Palmkool-saffraanrisotto met gebakken kippendijen
Palmkool-saffraanrisotto met gebakken kippendijen

Hoofdgerecht

Palmkool-saffraanrisotto met gebakken kippendijen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400g kippendijen
150ml kookroom
100g Parmigiano Reggiano, geraspt
3 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300g risottorijst
ca. 6 bladen palmkool (cavolo nero), dikke nerf eruit gesneden en blad fijngehakt (of gebruik kant en klaar gesneden palmkool uit een zak)
200ml witte wijn
1 groentebouillonblokje
ca. 900ml water, warm
Pinch (ca. 10 draadjes) saffraan
zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op laag vuur en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst en palmkool toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en voeg 400ml warm water toe, samen met het bouillonblokje en de saffraan. Laat rustig koken.
  2. Voeg, zodra het vocht bijna is opgenomen, steeds scheut voor scheut nog in totaal ca. 500ml warm water toe en laat opnemen door de rijst (misschien heb je niet alles nodig), tot de rijst (beet)gaar is en het meeste vocht is opgenomen.
  3. Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de kippendijen goudbruin en gaar in ca. 6–8 minuten per kant.
  5. Verdeel de risotto en de kippendijen over 4 borden en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten winter 2026.