Paleo ketchup met rode biet
Paleo ketchup met rode biet

Hoofdgerecht

Paleo ketchup met rode biet

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

250 g gekookte rode biet, in blokjes
175 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, in halve ringen
6 el appelazijn
1 el kokosolie
½ tl gemberpoeder
½ tl zout
¼ tl kurkuma
Peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak al omscheppend goudbruin en gaar.
  3. Schep de rode biet, appelazijn en alle kruiden door het gerecht en haal de pan van het vuur.
  4. Pureer met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  5. De saus is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast, in een goed afgesloten pot of fles.

Boodschappen lijst