Hoofdgerecht
Paddenstoelenrisotto met parmezaan
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 blokje groentebouillon
- • 150 g oesterzwammen
- • 1 portobello
- • 250 g kastanjechampignons
- • 20 g gedroogde porcini
- • 3 teentjes knoflook
- • 1 handje citroentijm
- • 3 sjalotjes
- • 400 g risottorijst Arborio
- • 150 ml witte wijn
- • 200 g Parmigiano Reggiano
- • 1 handje sla
- • 1 handje oregano
- • 10 cherrytomaatjes
- • Zout en peper
- • 1 1/2 liter water
BEreidings wijze
- Los het bouillonblokje op in 1½ liter heet water.
- Bak de gesneden paddenstoelen met de knoflook en de citroentijm beetgaar in een bakpan met 2 eetlepels van de olijfolie.
- Stoof in een andere pan de sjalotjes en rijst een paar minuten in een klontje boter plus 2 eetlepels olijfolie en blus daarna af met de witte wijn. Voeg telkens een beetje groentebouillon toe tot de rijst net onder staat en gaar op laag vuur totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces tot de bouillon op is. Voeg de gewelde porcini toe en de gebakken paddenstoelen.
- Roer de parmezaan en een klontje boter door de risotto en breng op smaak met peper en zout, garneer met cherrytomaatjes en wat sla en/of gehakte oregano.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,39 6 stuk
removeadd product to cart - Oesterzwammen
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Portobello
2,25 150 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,59 200 Gram
removeadd product to cart - Jonge sla
1,79 100 Gram
removeadd product to cart - Oregano in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!