Hoofdgerecht
Paddenstoelenrisotto met parmezaan
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g risottorijst
- • 250 g kastanjechampignons
- • 200 g Parmigiano Reggiano
- • 150 g oesterzwammen
- • 150 ml witte wijn
- • 20 g gedroogde porcini of shiitake
- • 10 cherrytomaatjes
- • 3 sjalotjes
- • 3 tenen knoflook
- • 1 portobello
- • 1 groentebouillonblokje
- • Handje citroentijm
- • Handje sla
- • Handje oregano
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Los het bouillonblokje op in 1½ liter heet water.
- Bak de gesneden paddenstoelen met de knoflook en de citroentijm beetgaar in een bakpan met 2 eetlepels van de olijfolie.
- Stoof in een andere pan de sjalotjes en rijst een paar minuten in een klontje boter plus 2 eetlepels olijfolie en blus daarna af met de witte wijn. Voeg telkens een beetje groentebouillon toe tot de rijst net onder staat en gaar op laag vuur totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces tot de bouillon op is. Voeg de gewelde porcini toe en de gebakken paddenstoelen.
- Roer de parmezaan en een klontje boter door de risotto en breng op smaak met peper en zout, garneer met cherrytomaatjes en wat sla en/of gehakte oregano.
Boodschappen lijst
- Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde shiitake
4,39 20 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay muscat
10,79 75 cl
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!