Hoofdgerecht
Ovenkip met harissa, honing en groenten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 268 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 kip dijlapjes (ca. 500 g)
- • 4 sjalotten, gepeld en in kwarten
- • 4 tenen knoflook, gepeld
- • 2 puntpaprika's, in grove stukken
- • 2 tomaten, elk in 4 partjes
- • ½ citroen
- • 3 el olijfolie
- • 2 el harissa + 4 tl
- • 1 el honing
- • 1 tl gerookte paprikapoeder
- • Snufje za'atar
- • Zout & peper
- • Optioneel: (plat) brood en yoghurt, voor erbij
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de 4 tl harissa met de honing en het gerookte paprikapoeder en bestrijk de kip hiermee. Bak de kip daarna in 2 eetlepels olijfolie even aan in een bakpan tot lichtbruin.
- Leg de sjalotten, knoflook, tomaten en de stukken puntpaprika in een braadslede of ovenschaal. Meng de rest van de olijfolie, 2 eetlepels harissa en zout & peper erdoor. Leg de kip erbovenop. Bak alles 30 minuten in de oven.
- Knijp voor het serveren de citroen uit over de kip. Bestrooi met een beetje za'atar. Lekker met (plat) brood en yoghurt.
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Puntpaprika
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Za'atar
5,59 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!