Salade
Orzo-salade met tomaatjes en verse tuinkruiden
- • Salade
- • 4 personen
- • 338 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 320 g orzo
- • 300 g trostomaten, in vieren
- • 250 g Wild Wonders tomaatjes, gehalveerd
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 3 el munt, grof gesneden
- • 2 el dragon, grof gesneden
- • 2 el oregano, grof gesneden
- • 1 tl balsamicoazijn
- • ¾ tl bruine basterdsuiker
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud af.
- Leg ondertussen de gesneden trostomaten naast elkaar op de ene helft van een beklede bakplaat en bestrooi ze met de suiker, zout en peper. Sprenkel er de balsamico en een beetje olijfolie erover. Zet de bakplaat in de oven.
- Neem de bakplaat na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C. Leg de helft van de Wild Wonders-tomaten op de lege helft van de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Meng in een grote schaal de orzo met de geroosterde tomaten inclusief sap, de verse kruiden, knoflook en de rest van de Wild Wonders-tomaatjes. Breng naar wens op smaak met nog wat zout, peper en olijfolie.
Boodschappen lijst
- Oregano in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Wild Wonders tomaatjes
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
8,49 500 Ml
removeadd product to cart - Dragon
3,79 15 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Munt
2,59 70 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!