Orzo met prei, spinazie en doperwten
Orzo met prei, spinazie en doperwten

Hoofdgerecht

Orzo met prei, spinazie en doperwten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 756 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
400 g spinazie
400 g doperwten (diepvries), ontdooid
400 ml kokosmelk (evt. light)
300 g orzo
130 g pesto alla Genovese (of plantaardige variant)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 prei, in ringetjes
1 ui, fijngesnipperd
1 citroen, rasp en sap
4 el Parmigiano Reggiano (of plantaardig alternatief), grof geraspt
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee.
  2. Doe de pesto, 2/3 van de spinazie en de kokosmelk in de blender en pureer tot een gladde saus.
  3. Voeg de orzo, samen met de saus en de helft van de bouillon, toe aan de pan met de prei. Kook de orzo gaar in de saus. Voeg extra bouillon toe als de saus te dik wordt.
  4. Schep de overgebleven spinazie en de erwten erdoor. Breng op smaak met zout en peper, citroensap en -rasp.
  5. Serveer met parmezaan of een vegan/vegetarisch alternatief.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.