Hoofdgerecht
Orzo met prei, spinazie en doperwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 756 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 400 g spinazie
- • 400 g doperwten (diepvries), ontdooid
- • 400 ml kokosmelk (evt. light)
- • 300 g orzo
- • 130 g pesto alla Genovese (of plantaardige variant)
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 2 prei, in ringetjes
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 1 citroen, rasp en sap
- • 4 el Parmigiano Reggiano (of plantaardig alternatief), grof geraspt
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de pesto, 2/3 van de spinazie en de kokosmelk in de blender en pureer tot een gladde saus.
- Voeg de orzo, samen met de saus en de helft van de bouillon, toe aan de pan met de prei. Kook de orzo gaar in de saus. Voeg extra bouillon toe als de saus te dik wordt.
- Schep de overgebleven spinazie en de erwten erdoor. Breng op smaak met zout en peper, citroensap en -rasp.
- Serveer met parmezaan of een vegan/vegetarisch alternatief.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Volkoren orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Pesto alla Genovese
4,69 130 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!