Orzo met gehakt-tomatensaus
Orzo met gehakt-tomatensaus

Hoofdgerecht

Orzo met gehakt-tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

800 g gepelde tomaten met sap (blik)
450 g gehakt
150 g orzo
1 wortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
Snufje cayennepeper
Snufje zout
Optioneel: fijngehakte peterselie, voor erover

BEreidings wijze

  1. Verhit een grote pan op de middelhoog vuur en bak hierin gehakt rul.
  2. Voeg de blikken tomaat met sap, knoflook, wortel, bleekselderij, orzo, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  3. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af laat sudderen tot alles gaar is en de orzo het vocht heeft geabsorbeerd. Bestrooi voor het serveren eventueel met peterselie.

Boodschappen lijst

  • product
    Rundergehakt

    7,60 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Gepelde tomaten

    1,49 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bleekselderij

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Orzo

    3,29 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,99 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2016.