Orzo met gehakt-tomatensaus
Orzo met gehakt-tomatensaus

Hoofdgerecht

Orzo met gehakt-tomatensaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

450 g gehakt naar keuze
2 blikken gepelde tomaten, met sap
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in boogjes
150 g orzo
Snufje zout
Snufje cayennepeper
Optioneel:
Beetje fijngehakt peterselie, voor erover

BEreidings wijze

  1. Verhit een grote pan op de middelhoog vuur en bak hierin gehakt rul.
  2. Voeg de blikken tomaat met sap, knoflook, wortel, bleekselderij, orzo, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  3. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af laat sudderen tot alles gaar is en de orzo het vocht heeft geabsorbeerd. Bestrooi voor het serveren eventueel met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Lente