Hoofdgerecht
Orzo-arancini
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 508 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g volkoren orzo
- • 200 g paneermeel
- • 200 g doperwten (diepvries)
- • 150 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 100 g verse pesto basilicum
- • 2 eieren + 2 eiwitten
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 bol mozzarella, in blokjes van 1x1 cm
- • 2 el maiszetmeel
- • Zout & peper
- • Ook nodig: pan met frituurolie
BEreidings wijze
- Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor de laatste 1 à 2 minuten de doperwten toe. Giet alles af, stort in een kom en meng er de pesto en de knoflook door.
- Maak een mengsel van de 2 eieren met 1/3 deel van de (Parmezaanse) kaas en 1/3 deel van het paneermeel en roer hier de orzo door. Breng goed op smaak met zout en peper.
- Rol steeds van 2 eetlepels van het mengsel een balletje en stop een blokje mozzarella in het midden. Zet de balletjes minstens 30 minuten koud weg om op te stijven.
- Doe het overige paneermeel en de eiwitten in 2 aparte kommen. Strooi het maiszetmeel in een derde kom of bord. Rol de koude arancini eerst door het maiszetmeel, dan het eiwit en daarna door het paneermeel.
- Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de arancini in porties in 6-8 minuten goudbruin.
Boodschappen lijst
- Volkoren orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Verse pesto basilicum
3,49 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,39 100 Gram
removeadd product to cart - Frituurolie
14,25 2.5 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!