Orzo-arancini
Orzo-arancini

Hoofdgerecht

Orzo-arancini

  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 508 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g volkoren orzo
200 g paneermeel
200 g doperwten (diepvries)
150 g Parmigiano Reggiano, geraspt
100 g verse pesto basilicum
2 eieren + 2 eiwitten
1 teentje knoflook, geperst
1 bol mozzarella, in blokjes van 1x1 cm
2 el maiszetmeel
Zout & peper
Ook nodig: pan met frituurolie

BEreidings wijze

  1. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor de laatste 1 à 2 minuten de doperwten toe. Giet alles af, stort in een kom en meng er de pesto en de knoflook door.
  2. Maak een mengsel van de 2 eieren met 1/3 deel van de (Parmezaanse) kaas en 1/3 deel van het paneermeel en roer hier de orzo door. Breng goed op smaak met zout en peper.
  3. Rol steeds van 2 eetlepels van het mengsel een balletje en stop een blokje mozzarella in het midden. Zet de balletjes minstens 30 minuten koud weg om op te stijven.
  4. Doe het overige paneermeel en de eiwitten in 2 aparte kommen. Strooi het maiszetmeel in een derde kom of bord. Rol de koude arancini eerst door het maiszetmeel, dan het eiwit en daarna door het paneermeel.
  5. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de arancini in porties in 6-8 minuten goudbruin.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.