Bijgerecht
Oriëntaalse groenten-pickle
- • Bijgerecht
- • 6 personen
- • 41 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g mengsel van stevige groenten naar keuze ca. (zoals wortel, bloemkool, paprika, bleekselderij, komkommer en kool)
- • 15 g zout
- • 500 ml water
- • 40 ml witte wijnazijn
- • 1 theel venkelzaad
- • 1 theel korianderzaad
- • ½ theel komijnzaad
- • 1 theel nigellazaad
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 takjes dille
- • 1 blad witte kool
- • ook nodig: gesteriliseerde weckpot met inhoud van 1 liter
BEreidings wijze
- Werk heel schoon en was je handen goed. Snijd de groenten in kleine stukjes of reepjes. Los het zout op in het water en voeg de azijn toe.
- Doe de specerijen onderin de pot, gevolgd door de knoflook, groenten en de dille. Druk goed aan en zorg dat de groenten de pot voor driekwart vullen.
- Giet het pekelwater erbij en laat dat goed tussen de groenten zakken. Alles moet onder staan. Dek af met het koolblad en stop dat rondom goed in. Veeg de randen van de pot schoon.
- Vul een boterhamzakje met wat pekelwater en leg dit bovenop als gewicht. Zorg ervoor dat het zakje alles afdekt. Leg het deksel losjes op de pot maar sluit niet echt af; er moet gas kunnen ontsnappen. Laat zo 5–7 dagen fermenteren op kamertemperatuur.
- Verwijder het zakje, druk de groenten opnieuw aan en sluit de pot. Bewaar vanaf nu in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Venkelzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
5,49 40 Gram
removeadd product to cart - Nigellazaad
4,99 50 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Dilleblad
3,49 15 Gram
removeadd product to cart - Witte kool
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Bloemkool
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!