Hoofdgerecht
Oosterse paksoistamppot met paprika's
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 326 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- • zout
- • 60 g gezouten pinda’s
- • 1 el plantaardige olie, om in te bakken
- • 2 el Indian madras curry paste
- • 2 rode paprika’s, in reepjes
- • 4 bosuitjes, in ringetjes
- • 100 ml kokosmelk
- • 2 struiken paksoi, in reepjes
- • optioneel: 1 rode peper, in ringetjes, voor erover
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
- Rooster intussen de pinda’s in ca. 3 minuten goudbruin in een droge koekenpan; let op voor aanbranden. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit de olie in een wok of bakpan en fruit de currypasta ca. 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten, voeg dan de bosui toe.
- Verwarm de kokosmelk in een pan. Giet de aardappelen af en stamp deze met de warme kokosmelk fijn tot puree.
- Schep de currygroenten en de rauwe paksoi door de puree. Bestrooi de stamppot met de geroosterde pinda’s en eventueel wat chilipeper.
Boodschappen lijst
- Paksoi
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Gezouten pinda's
2,89 200 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,99 1 Liter
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,89 200 Ml
removeadd product to cart - Currypasta indian madras
4,29 180 GRAM
removeadd product to cart - Rode paprika
3,99 2 stuk
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!