Oosterse paksoistamppot met paprika's
Oosterse paksoistamppot met paprika's

Hoofdgerecht

Oosterse paksoistamppot met paprika's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 326 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
zout
60 g gezouten pinda’s
1 el plantaardige olie, om in te bakken
2 el Indian madras curry paste
2 rode paprika’s, in reepjes
4 bosuitjes, in ringetjes
100 ml kokosmelk
2 struiken paksoi, in reepjes
optioneel: 1 rode peper, in ringetjes, voor erover

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappelen in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
  2. Rooster intussen de pinda’s in ca. 3 minuten goudbruin in een droge koekenpan; let op voor aanbranden. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de olie in een wok of bakpan en fruit de currypasta ca. 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten, voeg dan de bosui toe.
  4. Verwarm de kokosmelk in een pan. Giet de aardappelen af en stamp deze met de warme kokosmelk fijn tot puree.
  5. Schep de currygroenten en de rauwe paksoi door de puree. Bestrooi de stamppot met de geroosterde pinda’s en eventueel wat chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter