Hoofdgerecht
Oeufs cocotte met gerookte vis
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 279 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g gerookte zalm, forel of makreel, in kleine stukjes
- • 125 ml crème fraiche
- • 100 g baby spinazie
- • 4 eieren
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • Klontje boter
- • Stukje belegen of extra belegen kaas, geraspt
- • 2 tl mierikswortelspread
- • Paar takjes dille
- • Zout & peper
- • Ook nodig: 4 ramekins, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschaal in de oven en vul deze tot de helft met heet water.
- Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal van het vuur en verdeel over de ramekins.
- Klop de mierikswortelspread door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de spinazie in de ramekins en leg de stukjes gerookte vis erop. Breek boven elke ramekin voorzichtig een ei en bestrooi met kaas.
- Zet de ramekins in de schaal met heet water in de oven; het water moet tot halverwege de ramekins komen. Bak 10 minuten voor zachtgekookte, of 20 minuten voor bijna hardgekookte eitjes. Garneer met dille.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Sandwichspread appel-mierikswortel
2,99 180 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Baby spinazie
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Gerookte zalm
7,99 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Dille in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!