Oeufs cocotte met gerookte vis
Oeufs cocotte met gerookte vis

Hoofdgerecht

Oeufs cocotte met gerookte vis

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 279 kcal / portie

Ingrediënten lijst

klontje boter
1 sjalotje, gesnipperd
100 g jonge (baby) spinazie
2 tl mierikswortelspread (potje)
125 ml crème fraîche
zout en peper
± 100-150 g gerookte zalm, forel of makreel, in kleine stukjes
4 eieren
stukje belegen of extra belegen kaas, geraspt
paar takjes dille
ook nodig: 4 ramekins, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschaal in de oven en vul deze tot de helft met heet water.
  2. Verhit een klontje boter in een pan en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal van het vuur en verdeel over de ramekins.
  3. Klop de mierikswortelspread door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de spinazie in de ramekins en leg de stukjes gerookte vis erop. Breek boven elke ramekin voorzichtig een ei en bestrooi met kaas.
  4. Zet de ramekins in de schaal met heet water in de oven; het water moet tot halverwege de ramekins komen. Bak 10 minuten voor zachtgekookte, of 20 minuten voor bijna hardgekookte eitjes. Garneer met dille.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest