Hoofdgerecht
Nasi goreng van bloemkool
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 522 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g nasigroenten
- • 300 g bloemkoolroosjes
- • 200 g kipdijbeenfilet, in blokjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 ui
- • 1 el sojasaus
- • 1 el bakolie
- • 2 tl komijnpoeder
- • 1 tl gember, geraspt
- • 1 tl kurkuma, geraspt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer).
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).
- Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember rasp en kipblokjes toe en roerbak in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Roerbak op een hoog vuur de nasigroenten in dezelfde pan. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
- Verwarm bakolie in een andere koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst met de kurkuma rasp beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur. Verwarm de kip mee en schep regelmatig om.
- Roer de gebakken bloemkoolrijst, kip en nasigroenten door elkaar. Of serveer de rijst, kip en groenten naast elkaar.
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bak & braad
3,49 450 Ml
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
2,39 150 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Bami- en nasigroenten
2,59 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Houd je van pittig eten? Voeg dan verse sambal of een verse peper toe.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!