Nasi goreng van bloemkool
Nasi goreng van bloemkool

Hoofdgerecht

Nasi goreng van bloemkool

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 522 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g bloemkoolroosjes
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl gember, rasp
1 tl kurkuma, rasp
200 g kipdijbeenfilet, blokjes
500 g nasigroenten
2 tl komijnpoeder
1 el bakolie
1 el sojasaus
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer).
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).
  3. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember rasp en kipblokjes toe en roerbak in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
  4. Roerbak op een hoog vuur de nasigroenten in dezelfde pan. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Verwarm bakolie in een andere koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst met de kurkuma rasp beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur. Verwarm de kip mee en schep regelmatig om.
  6. Roer de gebakken bloemkoolrijst, kip en nasigroenten door elkaar. Of serveer de rijst, kip en groenten naast elkaar.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Ekomenu Houd je van pittig eten? Voeg dan verse sambal of een verse peper toe.