Hoofdgerecht
Nasi goreng van bloemkool
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 522 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloemkoolroosjes
- • 1 ui
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 tl gember, rasp
- • 1 tl kurkuma, rasp
- • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
- • 500 g nasigroenten
- • 2 tl komijnpoeder
- • 1 el bakolie
- • 1 el sojasaus
- • zout en peper naar smaak
BEreidings wijze
- Maal de bloemkoolroosjes fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer).
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Schil de gember en kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!).
- Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember rasp en kipblokjes toe en roerbak in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Roerbak op een hoog vuur de nasigroenten in dezelfde pan. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
- Verwarm bakolie in een andere koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst met de kurkuma rasp beetgaar in circa 3 minuten op een middelhoog vuur. Verwarm de kip mee en schep regelmatig om.
- Roer de gebakken bloemkoolrijst, kip en nasigroenten door elkaar. Of serveer de rijst, kip en groenten naast elkaar.
Boodschappen lijst
- Kip dijlapjes
9,24 330 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bak en braad boter
3,09 450 Ml
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuk
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kurkuma
1,99 150 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
2,99 40 Gram
removeadd product to cart - Bami- en nasigroenten
2,59 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Ekomenu Houd je van pittig eten? Voeg dan verse sambal of een verse peper toe.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!