Hoofdgerecht
Miso-gelakte kabeljauw met eiermie
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 463 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g eiermie
- • 100 ml misosoep
- • 100 g cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 4 stukken kabeljauwfilet met huid à 100 g
- • 2 paksoi, in reepjes
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en in ringetjes
- • 4 el teriyakisaus
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el sesamolie
- • 2 el sushi-azijn
- • Beetje gezeefde bloem
- • Klein beetje bruine suiker
BEreidings wijze
- Verwarm de misosoep met de sushi-azijn, sesamolie en de teriyakisaus in een steelpan. Breng op smaak met bruine suiker.
- Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af en zet opzij.
- Haal de kabelhauw aan de huidzijde door de bloem en bak de filets op deze kant in de hete zonnebloemolie mooi bruin. Blus af met de misosaus, keer om, haal van het vuur en laat de andere kant doorwarmen.
- Bak intussen in een wok of ruime koekenpan de peper met de paksoi. Voeg eiermie toe en warm snel door. Meng de cashewnoten erdoor en verdeel over 4 borden.
- Leg de kabeljauwfilets op de mie en schep de saus er rijkelijk over. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Japanese Teriyaki
3,09 250 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
5,39 250 ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Eiermie
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Instant miso soep
4,59 40 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!