Soep
Minestronesoep met orzo en cannellinibonen
- • Soep
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 2,5 l groentebouillon
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 400 g tomatenstukjes basilicum (blik)
- • 400 g cannellini bonen (blik)
- • 200 g orzo di grano duro
- • 150 g cavolo nero
- • 2 stengels bleekselderij
- • 2 tenen knoflook
- • 1 pastinaak
- • 1 grote wortel
- • 1 courgette
- • 1 ui
- • Paar takjes verse tijm
- • Paar takjes verse basilicum
- • Parmezaanse kaas naar smaak
- • Scheut olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de pastinaak en wortel. Snijd de pastinaak, wortel, bleekselderij en courgette in halve maantjes. Haal de bladen van de cavolo nero. Was de bladeren onder de kraan en laat even uitlekken. Snijd de bladeren vervolgens grof.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak ongeveer vijf minuten totdat de ui glazig is. Voeg de gesneden knoflook, pastinaak, wortel, bleekselderij en courgette toe. Bak deze ongeveer vijf minuten.
- Voeg de groentebouillon, gepelde tomaten, tomatenstukjes en takjes verse tijm toe. Laat de pan 15 minuten op het vuur pruttelen. Laat de cannellinibonen uitlekken. Voeg deze na 15 minuten samen met de gesneden cavolo nero toe aan de soep. Laat de pan vervolgens nog eens 5 minuten op het vuur pruttelen en voeg dan als laatste de orzo toe. Laat de pan nog 10 minuten op het middelhoge vuur staan totdat de orzo gaar is geworden.
- Serveer de minestronesoep met de verse basilicum en rasp er naar smaak Parmezaanse
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenstukjes basilicum
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Cannellinibonen
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Orzo
3,29 400 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van La Bio Idea
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!