Minestronesoep met orzo en cannellinibonen
Minestronesoep met orzo en cannellinibonen

Soep

Minestronesoep met orzo en cannellinibonen

  • Soep
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

2,5 l groentebouillon
400 g gepelde tomaten (blik)
400 g tomatenstukjes basilicum (blik)
400 g cannellini bonen (blik)
200 g orzo di grano duro
150 g cavolo nero
2 stengels bleekselderij
2 tenen knoflook
1 pastinaak
1 grote wortel
1 courgette
1 ui
Paar takjes verse tijm
Paar takjes verse basilicum
Parmezaanse kaas naar smaak
Scheut olijfolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de pastinaak en wortel. Snijd de pastinaak, wortel, bleekselderij en courgette in halve maantjes. Haal de bladen van de cavolo nero. Was de bladeren onder de kraan en laat even uitlekken. Snijd de bladeren vervolgens grof.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak ongeveer vijf minuten totdat de ui glazig is. Voeg de gesneden knoflook, pastinaak, wortel, bleekselderij en courgette toe. Bak deze ongeveer vijf minuten.
  3. Voeg de groentebouillon, gepelde tomaten, tomatenstukjes en takjes verse tijm toe. Laat de pan 15 minuten op het vuur pruttelen. Laat de cannellinibonen uitlekken. Voeg deze na 15 minuten samen met de gesneden cavolo nero toe aan de soep. Laat de pan vervolgens nog eens 5 minuten op het vuur pruttelen en voeg dan als laatste de orzo toe. Laat de pan nog 10 minuten op het middelhoge vuur staan totdat de orzo gaar is geworden.
  4. Serveer de minestronesoep met de verse basilicum en rasp er naar smaak Parmezaanse

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van La Bio Idea