Salade
Mexicaanse rodekoolsalade
- • Salade
- • 4 personen
- • 369 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 blikjes (totaal 400 gram) bonenmix met mais, uitgelekt
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 1 avocado, in repen (vlak voor serveren snijden)
- • 1 limoen, rasp en sap
- • ½ rode kool, in dunne reepjes
- • 150 ml crème fraîche (of vegan alternatief)
- • 100 ml sushi-azijn
- • 3 el koriander
- • 1 el suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Leg de rode kool in een kom en besprenkel met de sushi-azijn, limoenrasp plus -sap en de suiker. Schep om en laat ca. 2 uur marineren in de koelkast.
- Haal de gemarineerde rode kool uit de koelkast, laat uitlekken in een zeef en doe terug in de kom. Schep de bonenmix en de paprika erdoor.
- Garneer met de avocadoplakjes en koriander en schep de crème fraîche erop of serveer er apart bij. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Bonenmix met maïs
1,69 200 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!